Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 13:38

Ο υγιής συνεργατισμός στην ατζέντα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (video)

Η ανάγκη για συνεργατισμό επισημάνθηκε ακόμα μια φορά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αυτή τη φορά στο 10 περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Στο βίντεο που ακολουθεί οι αναφορές του υπουργού στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως η ΚΑΠ πρέπει να παραμείνει μια ολοκληρωμένη κοινή πολιτική που θα εγγυάται τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος, τη κοινωνική συνοχή, την περιφερειακή ανάπτυξη και την προστασία των καταναλωτών. Αναλυτικά οι προτάσεις του υπουργείου θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής κι εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο της παρουσίασης των προτάσεων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που είναι σε εξέλιξη.

Μιλώντας για τους συνεταιρισμούς, τόνισε πως η στήριξη του συνεργατισμού περνά μέσα από την εξυγίανσή τους και την ίδρυση νέων μορφών συνεργασίας.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων: "Μετά την ψήφιση του νόμου 4384/16 που αφορούσε τους συνεταιρισμούς, ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά των συνεταιρισμών αταλάντευτη και χωρίς εκπτώσεις εφαρμογή του νόμου με τέσσερες στόχους:

  • πρώτον να δοθεί οριστικό τέλος στους συνεταιρισμούς «σφραγίδες». 2.000 συνεταιρισμοί με απόφαση δικαστηρίου θα οδηγηθούν σε λύση.
  • δεύτερον όσοι ενεργοί συνεταιρισμοί απομείνουν να λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο και τις συνεταιριστικές αρχές . 152 συνεταιρισμοί με 44.000 μέλη πραγματοποιούν 1.026.000 τζίρο.
  • τρίτον να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των αγροτών, απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική τους μεγέθυνση
  • τέταρτον να δημιουργήσουν οργανώσεις παραγωγών για την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την βελτίωση των αγροτικών εισοδημάτων . Ήδη θα ξεπεράσουν σύντομα τις 250 οργανώσεις παραγωγών σε όλη την χώρα".

Δείτε το video:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα