Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 11:45

Τα υπέρ και τα κατά της πανδημίας στην αγροτική παραγωγή: Ανθοκομία

Μετά από μια 10ετη κρίση, ο κλάδος της ανθοκομίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει όπως κάθε άλλος κλάδος και την κρίση της πανδημίας, σε μια χρονιά που αναμενόταν καλή. 

Ένα σημαντικό κομμάτι της γεωπονίας, η καλλιέργεια καλλωπιστικών φυτών επηρεάστηκε αυτή την περίοδο, αφήνοντας άγνωστη την πορεία και την εξέλιξή της στο μέλλον υπό τη νέα πραγματικότητα. Την κατάσταση αυτή επιβεβαιώνουν και άνθρωποι εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο χώρο, οι οποίοι μίλησαν στην Εύφορη Γη, για το κλίμα που επικράτησε την περίοδο της καραντίνας και στην συνέχεια.

Ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος έχει δικό του θερμοκήπιο στην πόλη της Καλαμάτας, στάθηκε στο ότι οι καταναλωτές ήταν γενικά συγκρατημένοι και κυρίως στα άνθη, καθώς η καραντίνα ήρθε την άνοιξη και το Πάσχα, μια κρίσιμη περίοδο για την ανθοκομία, η οποία απλά χάθηκε. Ακολούθησαν τα μέτρα για τις τελετές με τον περιορισμό των γάμων και των βαπτίσεων, με συνέπεια να συνεχιστεί η δύσκολη περίοδος με το μέλλον να παραμένει άγνωστο. Όπως, ανέφερε ο κ. Αποστολάκης «Δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις να αλλάξεις το είδος της καλλιέργειάς σου, εφόσον έχεις επενδύσει χρήματα
σε μία πιο κοστοβόρα καλλιέργεια και να τα αξιοποιήσεις σε μία άλλη, πιο οικονομική. Και αυτό γιατί τα έσοδα που θα σου αποφέρει θα είναι λιγότερα και όσα χρήματα έχεις επενδύσει να πάνε σχεδόν “χαμένα”».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Αφροδίτης Βέλμαχου στο 

13ο τεύχος Εύφορη Γη

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα