Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 17:22

Υπουργικές αποφάσεις για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών

Βασικά οργανωτικά προβλήματα θέλουν να λύσουν οι υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών.

Σε εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 8 και 9 του άρθρου 26 «Εξουσιοδοτικές διατάξεις» του νόμου 4282/2014 (Α’ 182), ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, υπέγραψε δύο υπουργικές αποφάσεις: «ΥΑ για τον καθορισμό της διαδικασίας, του είδους και του περιεχομένου της πράξης παραχώρησης ή της σύναψης έννομης σχέσης με τρίτους ως προς το μίσθιο και τις εγκαταστάσεις πλωτών μονάδων υδατοκαλλιέργειας» και «ΥΑ για τον καθορισμό υποδειγμάτων εντύπων άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας».

Στην πρώτη καθορίζεται η διαδικασία, το είδος και το περιεχόμενο της πράξης παραχώρησης ή της σύναξης έννομης σχέσης με τρίτους, οι περιπτώσεις στις οποίες αυτή επιτρέπεται, οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του ανωτέρου νόμου και στην δεύτερη καθορίζεται το υπόδειγμα του εντύπου της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μονάδας υδατοκαλλιέργειας και καθορίζονται τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτήν, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 20 του ανωτέρου νόμου.

Οι δύο αυτές ΥΑ, σύμφωνα με το υπουργείο, προστίθενται στα θεσμικά εργαλεία που έχουν σκοπό να βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και να λύσουν βασικά οργανωτικά προβλήματα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα