Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 13:56

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η τιμή της σταφίδας στην Μεσσηνία

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η τιμή της σταφίδας στην Μεσσηνία

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές για την μαύρη κορινθιακή σταφίδα, στην Μεσσηνία, καθώς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός "Ένωση Μεσσηνίας" ανακοίνωσε τιμή στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, στο 1,60 ευρώ το κιλό, ενώ ανακοινώθηκε πως σύντομα θα διατεθούν προς πώληση σε σχολικά κυλικεία σακουλάκια με σταφίδες.

Αφενός η τιμή της σταφίδας διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα, και αφετέρου προβλέπονται επιπλέον 10 λεπτά για όσους σταφιδοπαραγωγούς είχαν διαθέσει και πέρσι το προϊόν τους στην Ένωση Μεσσηνίας.

Όσον αφορά στην ποιότητα τις σταφίδας, είναι πολύ καλή φέτος, ωστόσο η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 10% - 30%, ανάλογα την περιοχή.

Επιπλέον η Ένωση Μεσσηνίας προχωρά σε τυποποίηση της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, πράγμα για το οποίο μίλησε ο διευθυντής της Ένωσης Γιάννης Πάζιος.

Αυτή την στιγμή υπάρχει διαθέσιμη σε 10κιλη συσκευασία και την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει σε σακουλάκια των 200 γραμμαρίων, τα οποία σε πρώτη φάση θα διατεθούν σε κυλικεία σχολείων. Σκοπός είναι να χρησιμοποιείται αυτό το επώνυμο πλέον προϊόν, σε όλους τους κλάδους εστίασης, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, τόνισε ο κ. Πάζιος.

Η Ένωση Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Παναιγιάλειο Ένωση έχει ακολουθήσει μια στρατηγική για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου προϊόντος, η οποία έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας Γιώργος Λαζόγιαννης.

Για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας μίλησε ο πρόεδρος επισημαίνοντας πως υπάρχει διαβεβαίωση για την ένταξη της σταφίδας σε ένα 5ετές πρόγραμμα και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ειδικότερα επισημάνθηκε πως η τιμή είναι στο 1,60 για όσους παραγωγούς δεν επιθυμούν εκκαθάριση του προϊόντος και στο 1,50 για τους παραγωγούς που επιθυμούν εκκαθάριση.

Κλείνοντας ο πρόεδρος κ. Λαζόγιαννης έκανε έκκληση σε όλους τους σταφιδοπαραγωγούς να εμπιστευτούν τον συνεταιρισμό διότι αυτή την τιμή δεν θα την βρουν πουθενά, όπως τόνισε.

Σημαντικό επίσης είναι πως ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα για τα κέντρα παραλαβής:

- Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή σε Μεσσήνη και Γιάλοβα. 

- Τρίτη και Πέμπτη στους Γαργαλιάνους.

- Πέμπτη στους Κόμπους.

 

Κωνσταντίνα Δημοπούλου

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022