Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 14:07

ΟΑΣΠΠ: Καταγγελία για «αγροτοδικείο» στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας

Την παραπομπή σε δίκη 19 αγροτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το 2016, καταγγέλλει σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) και καλεί όλους τους αγρότες να στηρίξουν με την παρουσία τους τούς κατηγορούμενους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης της μικρομεσαίας αγροτιάs.

Την Παρασκευή 23/2/2018 στα δικαστήρια της Κυπαρισσίας, οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου 19 μικρομεσαίοι αγρότες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και στο μπλόκο του κόμβου Καλού Νερού Μεσσηνίας, το 2016, ενάντια στη πολιτική που καταδικάζει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα.

Τα «αγροτοδικεία» δεν θα τρομοκρατήσουν τους μικρομεσαίους αγρότες.

Η ένταση της καταστολής και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς και συνολικά του εργαζόμενου λαού, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι οι συγκυβερνώντες (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και όσοι άλλοι πιστεύουν ότι με την καταστολή, τη βία, την ποινικοποίηση των αγώνων, θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, την πάλη για το δικαίωμα στη ζωή και το δίκιο.

Καλούμε τους ΑΣ, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Πελοποννήσου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να κάνουν δικής τους υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Μαζικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγρότες αγωνιστές.

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!

Απαντάμε μαζικά, μαχητικά, οργανωμένα.

Στις 23/02/18 στα Δικαστήρια της Κυπαρισσίας ενάντια στο αγροτοδικείο.

Στις 27/02/18 στην Τρίπολη στην Πλ. Αγίου Βασιλείου στις 18:00 ενάντια στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης που μαυρίζει τη ζωή μας.

Στις 11/03/18 στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Κιλελέρ.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα