Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 18:10

Το κορινθιακό ελαιόλαδο "Qoppa" στα κορυφαία του κόσμου

Το κορινθιακό ελαιόλαδο "Qoppa" βρέθηκε ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου μετά τη συμμετοχή του σε διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου. 

Συγκεκριμένα, το Qoppa, το λάδι των αδελφών Θεοδώρου, από τον Άσσο Κορινθίας, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου London International Olive Oil Competition 2020 ( LIOOC 2020) που διοργανώθηκε στη «Μητρόπολη της Ευρώπης», το Λονδίνο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό με παγκόσμια εμβέλεια και οι δοκιμές γίνονται από έμπειρους και πιστοποιημένους γευσιγνώστες διεθνούς κύρους με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας βάσει του ΔΣΕ (Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου).

Ο διαγωνισμός εφαρμόζει πολύ αυστηρά και υψηλά ποιοτικά κριτήρια αξιολόγησης, με συνέπεια να κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη κιόλας εμφάνιση στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-21 Ιουνίου, η συμμετοχή κέρδισε 3 βραβεία στις κατηγορίες: Συσκευασία & ποιότητα.

Αναλυτικά,

Gold medal -Packaging Total Image Awards 2020
Silver medal- Packaging Label Awards 2020
Bronze medal -Quality Awards 2020

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση καθώς υπήρχαν περισσότερες από 650 συμμετοχές ελαιολάδων από 25 ελαιοπαραγωγικες περιοχές παγκοσμίως όπως Αλγερία, Βραζιλία, Κύπρος, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία, Αμερική, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Τυνησία, Ιταλία, Τουρκία, Αργεντινή, Ελλάδα, Κροατία, Πορτογαλία κτλ, και με τόσο υψηλό επίπεδο δυσκολίας. 

Με νέα συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό Taste Olymp Awards 2020, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, διεκδίκησε και κέρδισε ένα ακόμη βραβείο: Bronze medal για τη συσκευασία, ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές ξανά από κορυφαία προϊόντα παγκοσμίως. 

«Η τιμητική αυτή διάκριση μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε για να αναγνωριστεί η Ελλάδα μας και ο τόπος μας, η Κορινθία και σε άλλους διαγωνισμούς στο μέλλον. Με συνέπεια, ταπεινότητα και πιστές στις αρχές μας θα συνεχίσουμε το έργο της οικογένειάς μας, προωθώντας το Κορινθιακό ελαιόλαδο», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι αδερφές Θεοδώρου, Φρόσω & Φιλιώ, που για πρώτη φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στους διαγωνισμούς LIOOC 2020 & Taste Olymp Awards 2020 με τη φιάλη τους, αποσπώντας συνολικά 4 βραβεία.

Σχετικά με το ιδιαίτερο όνομα του ελαιολάδου με τον κρυφό συμβολισμό της Κορίνθου.

Ίσως κάποιοι αναρωτηθούν τι σημαίνει το όνομα που φέρει το βραβευμένο ελαιόλαδο, αναφέρει η οικογένεια Θεοδώρου.

"Περικλείει την Κόρινθο με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα στο λογότυπό του. Το «κόππα», σύμβολο Q, ήταν γράμμα των πρώιμων ελληνικών αλφαβήτων, τοποθετημένο μεταξύ π και ρ. Ηχητικά ισοδυναμούσε με το «κάππα» και χρησιμοποιούταν για να αποδώσει τη μικρή διαφορά στην εκφορά πριν το Υ ή το Ο. Δηλαδή το Q «κόππα» το συναντούσαμε πάντα πριν από τα δύο προαναφερόμενα φωνήεντα. Το «κόππα» διασώζεται σήμερα στο αγγλικό γράμμα Q.

Το γράμμα αυτό συνδέθηκε με την Αρχαία Κόρινθο, διότι το όνομα Κόρινθος στα πρώιμα ελληνικά αλφάβητα γραφόταν ως QΟΡΙΝΘΟΣ και το Q βρισκόταν στα αρχαία κορινθιακά τετράδραχμα κάτω από τα πόδια του Πήγασου". 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site: www.qoppa.gr ή τα social media. 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα