Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 15:32

Σε επιφυλακή για τον δάκο στη Μεσσηνία

Σε επιφυλακή παραμένουν οι ελαιοκαλλιεργητές στη Μεσσηνία, παρά την προσωρινή ύφεση των δακοπληθυσμών, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Στη μεγαλύτερη έκταση του νομού ολοκληρώνεται ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός, ενώ σε συγκεκριμένες παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές, με υψηλές συγκεντρώσεις πληθυσμών, έχει ήδη γίνει ο τρίτος ψεκασμός από τη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας.

Υπηρεσίες και παραγωγοί είναι σε επιφυλακή, καθώς ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση δακοπροσβολών. Να σημειωθεί ωστόσο, πως στη Μεσσηνία φέτος έχουν καταγραφεί σημαντικοί πληθυσμοί σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου καταδεικνύεται η δυναμική του εντόμου, με τους δολωματικούς ψεκασμούς ενδεχομένως να μην αποτελούν ισχυρό όπλο. Περιοχές με υψηλές συγκεντρώσεις -μεταξύ άλλων- είναι και στο νότιο τμήμα της ανατολικής Πυλίας.

Γενικότερα πάντως κυλά ανησυχητικά χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς, κυρίως λόγω της μειωμένης τιμής, των κινδύνων από τον δάκο, της μειωμένης καρπόδεσης σε συγκεκριμένες περιοχές λόγω του καύσωνα της άνοιξης και τη γενικότερη ανασφάλεια εξαιτίας του κορονοϊού.

Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα