Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 23:02

Κ. Σκρέκας από την Καλαμάτα: "Προωθούμε ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα"

Στο ολιστικό στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα την επόμενη δεκαετία, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του, την περασμένη εβδομάδα, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Βασικοί άξονες αυτού του σχεδίου, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, είναι η στήριξη του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών, η προσέλκυση νέων αγροτών και η προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, προσέθεσε ότι αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει και τις αγροτικές υποδομές, δηλαδή τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Ο Υφυπουργός μίλησε για τους στόχους της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής μέχρι το 2030 και ειδικότερα για τη μείωση κατά 50% της περίσσειας λιπασμάτων, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων κατά 50% και τη μετατροπή έως του 25% των συνολικά χρησιμοποιούμενων αγροτικών εκτάσεων σε βιολογικές καλλιέργειες.

Ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό σύκων και ξηρών καρπών Συκική, που ασχολείται με την παραγωγή, εμπορία και συσκευασία των εκλεκτών σύκων Καλαμάτας, ενώ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των εταιρειών Agrexpo και Agrovim, που εξάγουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας υπεραξία στα μοναδικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα