Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 12:46

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης: Όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί

Αίτηση εκρίζωσης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, προς τους παραγωγούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εν αναμονή του ΦΕΚ της τελικής έγκρισης, τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι τα εξής:

  1. Μετά την έκδοση της ατομικής έγκρισης γίνεται με ευθύνη του παραγωγού αίτηση εκρίζωσης έως 28-2-2018, από όσους εκτελούν το ανάλογο μέτρο και ακολουθεί επιτόπιος έλεγχος.
  2. Τα τιμολόγια, που απαιτούνται για το πρόγραμμα, είναι αποδεκτά με ημερομηνία μετά την έκδοση της ατομικής έγκρισης. Ειδικά για τα τιμολόγια των φυτών προαπαιτείται και η έκδοση της ειδικής άδειας φύτευσης που εκδίδεται από την υπηρεσία.
  3. Τα τιμολόγια τα οποία απαιτούνται υποχρεωτικά είναι αυτά που αποδεικνύουν την ολοκλήρωση του κάθε μέτρου (Βαθειά άροση-φυτά-στύλοι. Κάθε άλλο τιμολόγιο που αποδεικνύει άλλες εργασίες για το πρόγραμμα είναι επιπρόσθετο (λιπάσματα-εργάσιμα-αρδευτικό δίκτυο κλπ).
  4. Με βάση την νομοθεσία θα πρέπει οι παραγωγοί να καταθέτουν το σύνολο από τις καρτέλες πιστοποίησης (ταμπελάκια) των φυτών οποιουδήποτε χρώματος και για όλες τις ποικιλίες που έχουν προμηθευτεί. Τα ταμπελάκια αυτά θα επιστραφούν στους παραγωγούς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
  5. Η ολοκλήρωση όλων των μέτρων θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 31-5-2018 εκτός αν κατατεθεί εγγυητική επιστολή.
  6. Με την ολοκλήρωση των μέτρων οι παραγωγοί υποχρεούνται μέχρι τις 31-5-2018 να καταθέσουν στην υπηρεσία αίτηση ολοκλήρωσης που θα περιλαμβάνει συνημμένα τα τιμολόγια που αφορούν το πρόγραμμα και ακολουθεί επιτόπιος έλεγχος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα