Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 16:28

Σκρέκας: Αποζημιώσεις σε πατατοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας

Αποζημιώσεις θα δοθούν σύντομα, σε πατατοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα ανακοινωθεί σύντομα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ποσό και το πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις για τους παραγωγούς που επλήγησαν, αφού η κυβέρνηση ήδη έχει εξασφαλίσει 150 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιπλέον 90 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ειδικότερα καθησύχασε τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής της Μεσσηνίας, οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού με σοβαρές συνέπειες στην διάθεση και την τιμή του προϊόντος τους, και επιπλέον τους ελαιοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειες τους από τον καύσωνα, το προηγούμενο διάστημα.

Συμπλήρωσε ωστόσο πως η πανδημία του κορονοϊού ήταν μια ευκαιρία να αναδειχθεί ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας όπως επίσης και τα αγροτικά προϊόντα του τόπου.

Τέλος επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει λάβει σημαντικά μέτρα για τους αγρότες, δύο εκ των οποίων είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για έναν χρόνο. Ένας τρόπος να ελαφρυνθεί ο Έλληνας αγρότης και ένα επιπλέον έσοδο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, εν μέρει, στις επιπτώσεις του κορονοϊού, δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα