Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 20:46

Τους στόχους της νέας ΚΑΠ παρουσίασε στην Καλαμάτα ο Κ. Σκρέκας

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στις οποίες αποσκοπεί η νέα ΚΑΠ 2021 - 2027, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, ο οποίος παρουσίασε τις σχετικές αλλαγές, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, κατά την ομιλία του απόψε, στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα.

Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, η προσέλκυση νέων αγροτών, η προστασία του περιβάλλοντος και η ευρωπαϊκή στρατηγική "από το αγρόκτημα στο πιάτο", αποτελούν βασικούς στόχους της νέας ΚΑΠ 2021-2027.

Επιπλέον ο κ. Σκρέκας επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει στροφή στις καλλιέργειες και να αναπτυχθούν άλλες, όπως του σύκου.

Τους τρεις στόχους της νέας ΚΑΠ ανέλυσε ο κ. Σκρέκας, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη μείωση της χρήσης των φυτοφαρμάκων και του λιπάσματος στο έδαφος καθώς και της αύξησης των βιολογικών καλλιεργούμενων εκτάσεων.

"Σκοπός μας είναι να παρακινήσουμε και να προσελκύσουμε με κίνητρα τους νέους να στραφούν στον αγροτικό κλάδο", τόνισε ο υφυπουργός.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων, το κυριότερο είναι πως οι αγρότες στην πλειοψηφία τους ξεπερνούν τα 65 έτη και μόλις το 5% είναι κάτω από 35. Έθιξε δε και το μείζον ζήτημα της άρδευσης, σημειώνοντας την ανάγκη να αξιοποιηθεί το βρόχινο νερό για την επάρκεια των αποθεμάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υφυπουργός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και αναφέρθηκε στο έργο των φορέων, των αγροτικών συνεταιρισμών και επιχειρήσεων της Μεσσηνίας μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε το πρωί στον νομό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο διοικητήριο, την οποία συντόνισε ο γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας μίλησαν τα στελέχη του υπουργείου Α. Αθανασοπούλου με θέμα "ΚΑΠ 2021 -2027: Τι αλλαγές φέρνει η ΚΑΠ" και Χ. Θεοδωρίδου με θέμα "ΚΑΠ μετά το 2020. Βασικά σημεία της μεταρρύθμισης".

Στο διοικητήριο μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς επίσης οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Πύλου -Νέστορος Τάκης Καρβέλας και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Βασίλης Καπέλιος, Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Ηλίας Ντονάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δήμητρα Λυμπεροπούλου καθώς και εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων κ.ά.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα