Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 08:01

Αραχωβίτης για Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών: "Ανήκουστη εξέλιξη επιφύλασσε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ"

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, 9 Ιουλίου ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης για την εδώ και τρεις μήνες οικονομική και λειτουργική ασφυξία, όπως τη χαρακτηρίζει, στην οποία έχει περιέλθει το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Σήμερα, ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσα ερώτηση για την εδώ και τρεις μήνες οικονομική και λειτουργική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

Είναι ανήκουστο ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στην κατάσχεση των λογαριασμών του Ινστιτούτου από την ΕΥΔΑΠ για ανεξόφλητο υπόλοιπο, ενώ η κατάσχεση αφορά ακόμη και στο λογαριασμό της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Ινστιτούτου (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Ενώ οι προηγούμενες διοικήσεις του Ινστιτούτου κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και τους νόμιμους τρόπους για να αποκλείσουν μια τέτοια εξέλιξη, φτάσαμε σήμερα σε εξελίξεις που μπλοκάρουν τη λειτουργία ενός Δημόσιου Ιδρύματος και θέτουν τους εργαζόμενούς του σε ανασφάλεια.

Το  Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών από κόσμημα, όπως ομολογούσε πέρσι το Σεπτέμβρη ο κ. Βορίδης, εδώ και τρεις μήνες μετατράπηκε σε οικονομικό «κουφάρι», ενέχυρο στα χέρια μιας Εταιρείας Κοινής Ωφέλειας.

Ανήκουστη και θλιβερή ήταν τελικά η εξέλιξη που επεφύλασσαν για ένα Ινστιτούτο πραγματικό κόσμημα!"

O κ. Αραχωβίτης ακολούθως αιτιολογεί την ερώτησή του, η οποία έχει ως εξής:  

  1. Προχώρησε η Πολιτική Ηγεσία του ΥπΑΑΤ και η Διοίκηση του ΙΓΕ τα σε όλα τις νόμιμες ενέργειες ώστε να προστατέψει το ΙΓΕ από τα επακόλουθα των ενεργειών της ΕΥΔΑΠ;
  2. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Πολιτική Ηγεσία του ΥπΑΑΤ και η Διοίκηση του ΙΓΕ ώστε να προσδιοριστεί το πραγματικό ύψος της οφειλής του Ινστιτούτου και να επέλθει ρύθμιση και αποπληρωμή αυτής;

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα