Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 12:39

Στ. Αραχωβίτης: Ερώτηση για τον Πράσινο Τρύγο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, ΣταύροςΑραχωβίτης, σχετικά με την πρώιμη συγκομιδή (πράσινο τρύγο).

Η ερώτηση έχει ως εξής:
"Η αδιαφάνεια στα δεδομένα, στα κριτήρια και στο σκεπτικό των πολιτικών αποφάσεων είναι πάγια τακτική όσων επιδιώκουν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους τους.
Νομίζουν ότι ο αγροτικός κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι:
- όταν αποκλείεις τις μισές ποικιλίες και στις υπόλοιπες διαφοροποιείς το ποσό ενίσχυσης χωρίς καμία αιτιολόγηση,
- όταν μεθοδεύεις δικαιούχους, αποκλείοντας τους αμπελουργούς με εκμεταλλεύσεις κάτω από 30 στρέμματα και βάζεις προθεσμία 3 μόλις ημερών για την υποβολή των αιτήσεων, τότε μάλλον έχεις ένα ισχνό προϋπολογισμό, αδιαφορείς για την εξυπηρέτηση του στόχου του μέτρου και εντέλει αποδεικνύεις ότι σκοπός σου είναι να τον μοιράσεις σε όσους βρίσκονται «κοντά» σου, βάζοντας εμπόδια για την πλειοψηφία των αμπελουργών.
Με ερώτηση λοιπόν που κατέθεσα σήμερα, ζητώ ακριβώς να δημοσιοποιηθούν τα κριτήρια, οι αιτιολογήσεις και η εξυπηρέτηση των στόχων του μέτρου για την πρώιμη συγκομιδή των οινοστάφυλων («πράσινος τρύγος»), ώστε να γίνουν εντέλει γνωστές στους αμπελουργούς οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων"

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα