Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 13:30

ΕΛΓΑ: Τέλος Αυγούστου η πληρωμή του 35% των αποζημιώσεων

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2019, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των πλευρών τέθηκε μία σειρά ζητημάτων, όπως οι φετινές ζημιές που υπέστη η παραγωγή, καθώς και η απαίτηση για συντόμευση των διαδικασιών και γρήγορη αποπληρωμή, όσο και αυτής των ΠΣΕΑ από τις περσινή κακοκαιρία του Ιουλίου.

Παράλληλα, έγινε αναφορά και στην ανάγκη εφαρμογής νέων τεχνολογιών στο χωράφι (σ.σ. με τάμπλετ) για την ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την απλοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης και τη συντόμευση πληρωμής των αποζημιώσεων.

Στη συνάντηση με τον κ. Λυκουρέντζο συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Βοργιάδης Χρήστος, ο αντιπρόεδρος, Γκαλαϊτσης Δημήτριος, η γραμματέας, Παπαδημητρίου Ελένη, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Γαλανομάτης Γεώργιος, το μέλος του Εποπτικού, Τζωρτζίδης Αθανάσιος, καθώς και οι κ.κ. Γιαννακάκης Χρήστος (μέλος ΔΣ ΕΛΓΑ και πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) και Στέργιος Κύρτσιος (πρόεδρος ΠΕΚ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα