Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 15:00

Για την κατασκευή μουσείου Μελισσοκομίας στη Βυτίνα δεσμεύθηκε ο Μ. Βορίδης

Τη δυνατότητα να επισκεφθεί από κοντά τις εγκαταστάσεις του κτήματος Τριανταφυλλίδη, είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βυτίνα. Όπως σημείωσε ο κ. Βορίδης το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εγκρίνει τη πίστωση δαπάνης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισής του.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε για τη δημιουργία μουσείου Μελισσοκομίας μέσα στο κτήμα και εξήρε το ρόλο τη ελληνικής μελισσοκομίας τόσο την περιοχή όσο και εν γένει στην Ελλάδα. Η κατασκευή του μουσείου θα είναι αυξημένου προϋπολογισμού, ο οποίος θα ανέρχεται περί τις 250.000 ευρώ.

Τοπικοί φορείς από την πλευρά τους έθεσαν το ζήτημα σύστασης γεωργικής σχολής στην περιοχή, με τον κ. Βορίδη να τονίζει πως είναι κάτι που εξετάζεται, όμως θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από υποψήφιους εκπαιδευόμενους, για την ολοκλήρωση της. Κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη, το λόγο πήρε και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος χαιρέτησε την πρόθεση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναδείξει το κτήμα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «δεν έγινε το παραμικρό για το κτήμα», παρότι ο ίδιος κατέθεσε 3 επίκαιρες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, το Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο και το δήμαρχο Γορτυνίας, Στάθη Λούλη.

απε-μπε

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα