Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 19:43

Στ. Αραχωβίτης: «Αόριστες απαντήσεις χωρίς καμία δέσμευση για την ελαιοκομία»

"Αόριστες απαντήσεις, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς, ήταν η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων" δήλωσε σε ανακοίνωση του ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης.

Η ερώτηση του κ. Αραχωβίτη ήταν σχετικά με την αντιμετώπιση της μειωμένης παραγωγής, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα στην ανθοφορία της ελιάς.

Ειδικότερα αναφέρει: "Μολονότι έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας από τον καύσωνα που έπληξε στα μέσα Μαΐου την ελαιοπαραγωγή, ο υπουργός κατέφυγε ξανά σε μια τοποθέτηση που βρίθει μόνο από σωρεία υπεκφυγών και παραπέμπει, γενικώς και αορίστως, σε πορίσματα και εκθέσεις ιδεών για όλα τα φλέγοντα προβλήματα της ελαιοκομίας.

Το ενθαρρυντικό βέβαια είναι ότι ο κ. Βορίδης αποκάλυψε επιτέλους την επιστολή του Επιτρόπου Hogan, που καθοδηγούσε για τους τρόπους στήριξης του ελαιολάδου και της ελιάς, έστω και σχεδόν έναν χρόνο μετά.

Μην έχοντας όμως κατανοήσει πλήρως τη σημασία της, τη χρηστικότητα και τη σπουδαιότητά της, προσπάθησε να την υποβαθμίσει για να αποφύγει τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στην ελαιοκομία."

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα