Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 12:30

Αξιοποίηση αγροτεμαχίων του δήμου Ιωαννιτών από νέους αγρότες

Τη δυνατότητα αξιοποίησης αγροτικών ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται, με τη μορφή παραχώρησης με ευνοϊκούς όρους σε νέους αγρότες οι οποίοι αναζητούν εκτάσεις για να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, εξετάζει ο δήμος Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή θεωρεί τον πρωτογενή τομέα ως έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της περιοχής και για το λόγο αυτό έχει δρομολογήσει ένα πλέγμα δράσεων για την ενίσχυσή του. Σε αυτή την προσπάθεια κομβικό ρόλο οφείλουν να παίξουν οι τοπικές κοινότητες, ως οι κατεξοχήν γνώστες των αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων κάθε περιοχής. Για το λόγο αυτό, έχει ήδη ζητηθεί από τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων να καταγράψουν τυχόν διαθέσιμες εκτάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό στις περιοχές τους.

Μετά την καταγραφή και σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του δήμου, τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους αντιδημάρχους Βάσω Μέγα και Θωμά Γιωτίτσα, θα ακολουθήσει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να υποβληθούν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων και να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους προς όφελος των νέων του δήμου που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα