Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 18:50

Ηράκλειο: Με βιολογικό τρόπο η αντιμετώπιση της ψύλλας της κουτσουπιάς

Με βιολογικό τρόπο το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου επιχειρεί να αντιμετωπίσει το μελίτωμα που παρουσιάζεται στο φύλλωμα στις κουτσουπιές της πόλης και εκκρίνεται από το έντομο Cacopsylla pulchella (ψύλλα της Κουτσουπιάς).

Πιο συγκεκριμένα οι δεντροστοιχίες του Ηρακλείου που αποτελούνται από κουτσουπιές αυτή την εποχή παρουσιάζουν στο φύλλωμα τους άφθονο μελίτωμα (κόλλα) που εκκρίνεται από το συγκεκριμένο έντομο που έχει κάνει την εμφάνιση του στο συγκεκριμένο είδος δέντρου την τελευταία 10ετία. Το έντομο αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στην υγεία του δένδρου αλλά με την έκκριση της κόλλας, ρυπαίνει παράλληλα πεζοδρόμια και οχήματα.

Έτσι από χθες, Τρίτη 2 Ιουνίου το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου τοποθετεί στις δενδροστοιχίες της κουτσουπιάς το ωφέλιμο έντομο Anthocoris nemoralis προκειμένου να αντιμετωπίσει την ψύλλα της κουτσουπιάς. Το ωφέλιμο έντομο τοποθετείται σε πλαστικό κύπελλο και παρακαλούνται οι δημότες να μην αγγίζουν και να μην απομακρύνουν τα πλαστικά κύπελα με τα έντομα από τα δέντρα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες : 2810289320 - 2810244057

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα