Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 20:40

ΥπΑΑΤ: Κίνητρα για επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης ζημιών από το χαλάζι

Η προστασία των καλλιεργειών από ακραία καιρικά φαινόμενα έχει ζωτική σημασία. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενθαρρύνει την πραγματοποίηση επενδύσεων σε προληπτικά μέτρα για την αποτροπή ζημιών από χαλάζι στις ελληνικές καλλιέργειες.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για τηn πρόσκληση της προκήρυξης του Υπομέτρου 5.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην άμβλυνση των επιπτώσεων των πιθανών φυσικών καταστροφών, των αντίξοων κλιματικών συνθηκών και των καταστροφικών συμβάντων».

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου Υπομέτρου ενθαρρύνει την πραγματοποίηση επενδύσεων στο πεδίο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή ζημιών στις ελληνικές καλλιέργειες από χαλάζι. Παράλληλα, απαλλάσσει τον ΕΛΓΑ από τις συμβατικές του υποχρεώσεις και ενισχύει εμμέσως τη ρευστότητά του στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ρόλου του Οργανισμού.

Υπογραμμίζεται ότι πρόσφατα ο yπουργός υπέγραψε και τα οριστικά αποτελέσματα της 1 ης σχετικής πρόσκλησης επιταχύνοντας την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα