Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 20:14

Γιορτή Λαδιού από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

«Γιορτή Λαδιού» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας για να γιορτάσει την ολοκλήρωση της φετινής συγκομιδής.

Στη διάρκεια τις εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων για την ποιότητα του λαδιού και την καλλιέργεια της ελιάς, ενώ θα γίνει και γευσιγνωσία.

Επαγγελματική ομάδα γευσιγνωσίας θα αναλάβει να εξετάσει δείγματα λαδιών φίλωνκαι μελών του Συλλόγου, με τους κανόνες της γευσιγνωσίας.

Τα λάδια που θα ξεχωρίσουν ποιοτικά θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση και θα κληθούν οι παραγωγοί τους να ενημερώσουν για τις καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν. Στη συνέχεια θα γίνουν ομιλίες και συζήτηση με το κοινό.

Η παραλαβή των δειγμάτων θα γίνεται κάθε βράδυ από τις 9 μέχρι τις 10 στα γραφεία του Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας. Το Σάββατο, η παραλαβή θα γίνει μόνο το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 6. Η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται, είναι μισό λίτρο (500) ml.

Επιπλέον ποσότητα είναι ευπρόσδεκτη γιατί το ελαιόλαδο που θα περισσέψει θα συσκευαστεί σε γυάλινα μικρά μπουκάλια και θα μοιραστεί, σε όσο το δυνατόν, περισσότερα μέλη των Ορειβατικών Συλλόγων που θα παρευρεθούν στην Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, που γίνεται κάθε καλοκαίρι σε βουνό της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα γραφεία του Συλλόγου καθώς και στα τηλέφωνα: 2721097733 και 6942553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος).

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα