Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 21:13

Πετράκος: "Να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να εγκρίνει χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας"

Σε δήλωση προχώρησε ο Θανάσης Πετράκος για τη δακοκτονία αναφέροντας συγκεκριμένα ότι πρέπει να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να εγκρίνει τη συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ που συνεχίζει και αρνείται.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

"1. Ενώ από τη μια πλευρά νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση και δικαίωση διότι κινείται η προετοιμασία για την έγκαιρη και χωρίς καθυστερήσεις υλοποίηση της δακοκτονίας σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, με την ανάθεση του έργου της στους προσωρινούς μειοδότες. Η διαδικασία κινείται διότι έγινε δεκτή η πρόταση μας και επικαιροποιήθηκε επιτέλους η τροπολογία που είχα προωθήσει το 2015 ως βουλευτής τότε: «ώστε να επιτρέπεται η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, γα λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέτει την εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων».

2. Από την άλλη όμως είμαστε πολύ ανήσυχοι διότι η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης για
συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ ώστε να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει δικαίωμα να «παίξει» με το εισόδημα των κατεστραμμένων ελαιοπαραγωγών ούτε με τη ποιότητα και τη φήμη του πρώτου εθνικού μας προϊόντος του έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και όλες τις παρατάξεις και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και όλους τους ελαιοπαραγωγούς να εντείνουμε τον αγώνα για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να εγκρίνει τη συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ που συνεχίζει και αρνείται".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα