Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 18:50

Αραχωβίτης για το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ: "Δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στην ελληνική γεωργία"

"Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο περιέχει διατάξεις χωρίς ένα κεντρικό αφήγημα, που δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στην ελληνική γεωργία", αναφέρει σχετικά με το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Αναπτυξης του Σύριζα, Σταύρος Αραχωβίτης. 

Συγκεκριμένα δηλώνει, "Πάσχει από δομή, αρχή, μέση και τέλος. Πάσχει από όραμα, δεν έχει εντέλει να προσφέρει κάτι εμβληματικό στη χώρα μας. Επικοινωνιακά, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση υπογραμμίζουν το άρθρο για τους ελέγχους και τις κυρώσεις. Να θυμίσω ότι με την Κ.Υ.Α 838, από 21.3.2019, τα πρόστιμα και οι κυρώσεις για τις παραβάσεις στη νομοθεσία του γάλακτος έχουν αυστηροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αν δεν έχετε διαβάσει την Κ.Υ.Α, αυτό σημαίνει δύο πράγματα: ή δεν ξέρετε τι παραλάβατε στο Υπουργείο ή δε θέλετε να την εφαρμόσετε.

Διαλύετε ξεκάθαρα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, και προσχηματικά αυστηροποιείτε τις κυρώσεις.

Αν παραδεχθούμε όλοι, ότι το μεγάλο πρόβλημα στους ελέγχους είναι η πολυδιάσπαση των ελεγκτικών υπηρεσιών, δε βλέπουμε καμία στήριξη στο βασικό συντονιστικό ελεγκτικό όργανο, τον ΣΥΚΕΑΠ, υπό τη Γ.Γ Εμπορίου, το οποίο έφερε σπουδαία αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα προϊόντα. Το μόνο που βλέπουμε είναι μια σειρά ρυθμίσεων με αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοκαταργούμενες διατάξεις.

Δεν έχουμε κοινό αφήγημα. Ποινή επιβάλλεις όταν υπάρχουν συλλήψεις. Όταν δε συλλαμβάνεις κανέναν, ή δεν έχεις πρόθεση να συλλάβεις κανέναν, όσο αυστηρό κι αν είναι το κυρωτικό πλαίσιο, η
πραγματικότητα είναι ότι δε θα επιβάλλεις τίποτα, ευνοώντας την ασυδοσία".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα