Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 17:45

Έως 20/6 οι αιτήσεις στήριξης για τους ανθοπαραγωγούς που επλήγησαν από τον κορονοϊό

Έως 20/6 οι αιτήσεις στήριξης για τους ανθοπαραγωγούς που επλήγησαν από τον κορονοϊό

Έως τις 20 Ιουνίου μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις στήριξης για τους ανθοπαραγωγούς, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 10.130.000 ευρώ με τους δικαιούχους να είναι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής ανθέων σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το ύψος του ποσού της ενίσχυσης ορίζεται:

-σε 1.250 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας υπαίθρου, ανθέων και καλλωπιστικών δρεπτών ανθέων, φυτών κηποτεχνίας και άλλων ανθοκομικών φυτών εξωτερικού χώρου και

-σε 2.500 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας ανθέων υπό κάλυψη (θερμοκηπίων) ανθέων και καλλωπιστικών, δρεπτών ανθέων και γλαστρικών ανθέων εσωτερικού χώρου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συμμετείχε στην πρώτη δημόσια διαδικτυακή διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών «Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών».

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης, συζητήθηκε η μετά τον κορονοϊό εποχή της ελληνικής ανθοκομίας καθώς και οι δυνατότητες των Ελλήνων αγροτών ανθοπαραγωγών δρεπτών ανθέων.

Ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι το Υπουργείο θα συνεχίζει να στηρίζει όλους τους πληγέντες και πληττόμενους κλάδους του πρωτογενούς τομέα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγική διαδικασία και να θεραπευθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022