Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 19:07

Αραχωβίτης: "Άλλα περίμεναν οι αγρότες εν μέσω πανδημίας"

«Άλλα περίμεναν οι αγρότες εν μέσω πανδημίας. Απούσα κάθε ένδειξη προοπτικής στην παραγωγή», αναφέρει ο βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης, μετά την πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Ενώ τονίζει ότι δεν γινόταν να μην αναφερθεί στο ότι, για μια ακόμη φορά, η αναγκαία, πιο πολύ από ποτέ, αναπτυξιακή προοπτική, είναι απούσα.

Όπως ανέφερε ο Στ. Αραχωβίτης στην τοποθέτησή του, «αυτές τις μέρες, άλλα περίμενε να ακούσει αγροτικός κόσμος, παρά ένα Νομοσχέδιο με διατάξεις τις οποίες εισηγούνται οι υπηρεσίες, ως επί το πλείστον, και λύνουν ήσσονος σημασίας ζητήματα. Δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική, δε λύνει κάτι το θεαματικό».

Ο Στ. Αραχωβίτης τόνισε ακόμη ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο βαρύγδουπο διάγγελμά του προχθές, δεν βρήκε να πει μία λέξη για τους αγρότες, για την πρωτογενή παραγωγή, για τη διατροφική ασφάλεια - τη στιγμή που η συζήτηση έχει ανοίξει σε όλο τον κόσμο από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο FAO, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο υπεύθυνος επισιτισμού των Ηνωμένων
Εθνών».

Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «το βασικό πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων είναι ο συντονισμός όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει τον συντονισμό με το ΣΥΚΕΑΠ, όργανο της Γ.Γ Εμπορίου που η σημερινή κυβέρνηση εγκατέλειψε, άγνωστο γιατί».

Επίσης διερωτήθηκε γιατί «η βουλευτική τροπολογία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2019 για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων, δεν έγινε δεκτή τότε και επανέρχεται αυτούσια σήμερα. Στον αντίποδα, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ #ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, που παρουσίασε χθες ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, κάνουμε πρόταση συγκεκριμένη με νούμερα και με ονόματα.
Ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας παρακολουθεί, είναι σε θέση να κρίνει, να συγκρίνει και να αποφασίσει».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα