Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 17:06

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: "Να αλλάξουν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν η ελαιοπαραγωγοί"

"Να αφήσουν τις δικαιολογίες και να αλλάξουν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν η ελαιοπαραγωγοί", ζητά σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.

Επιπλέον, προσθέτει αναφορικά με τον ΕΛΓΑ, "Πρόκειται για έναν οργανισμό που τον πληρώνουν αποκλειστικά η αγρότες ακόμα και το λειτουργικό κόστος του, με το κράτος από το 2011 να μην έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον οργανισμό όπως όφειλε".

Ζητούν, λοιπόν, αλλαγή ώστε να αποζημιώνει για όλα τα αίτια και στο 100%.

Η ανακοίνωση συνεχίζει, "Κοροϊδεύουν όσοι ψάχνουν άλλους τρόπους να μας αποζημιώσουν. Ακόμα ψάχνουν τρόπους αποζημίωσης για τις ζημιές του 2016. Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός η αγρότες καταστρέφονται. Ζητάμε αμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
-Κατάργηση των ΠΣΕΑ (τώρα ΚΟΕ) που αποζημιώνουν με ψίχουλα την παραγωγή και το κεφάλαιο μετά από 3 και πάνω χρόνια.
-Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.
-Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολο τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική και αντιπυρική προστασία, αντιχαλαζικά δίχτυα, για τον παγετό, αντιπλημμυρικά έργα κλπ. Με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές που καλείται να αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποιηση του οργανισμού".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα