Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 09:59

Καταχωρήθηκαν τα "Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου" και "Λόπια Κατταβιάς Ρόδου" στο ΠΓΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση για την καταχώριση των προϊόντων «Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου» / «Λόπια Κατταβιάς Ρόδου» από την Ελλάδα και «Podpiwek kujawski» από την Πολωνία στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).

Τα «Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου / Λόπια Κατταβιάς Ρόδου» είναι σπέρματα ξηρών λευκών φασολιών που καλλιεργούνται στο δημοτικό διαμέρισμα Κατταβιάς της Ρόδου. Οι τοπικοί παραγωγοί εφαρμόζουν παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Στην Κατταβιά κάθε χρόνο διοργανώνεται η περίφημη γιορτή της φασολάδας.
Το «Podpiwek kujawski» είναι βαθυκάστανο, ανθρακούχο, μη αλκοολούχο ποτό από δημητριακά που έχει υποστεί ζύμωση και γλύκανση, τα κύρια συστατικά του οποίου είναι καβουρδισμένοι σπόροι κριθαριού, τρίμμα ριζών κιχωρίου και αρωματικός λυκίσκος. Παράγεται στο βοεβοδάτο της Kujawsko-Pomorskie υπό μορφή είτε έτοιμου προς κατανάλωση ποτού είτε ξηρού μείγματος για την παρασκευή του ποτού στο σπίτι.
Οι νέες αυτές ονομασίες έρχονται να προστεθούν στα πάνω από 1 450 προϊόντα που ήδη προστατεύονται και ο κατάλογος των οποίων είναι διαθέσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα