Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 16:18

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για δακοκτονία

"Μετά από την άρνηση της κυβέρνησης για στήριξη των ελαιοπαραγωγών έχουμε και την άρνηση του κύριου Βορίδη στο να δοθεί περαιτέρω χρηματοδότηση στο πρόγραμμα δακοκτονίας με αποτέλεσμα να οδηγεί το πρόγραμμα σε αποτυχία", δήλωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.

Ειδικότερα στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

"Στις χρονιές με της καταστροφές από τον δάκο δεν επαρκούσαν ούτε 6 ψεκασμοί τώρα αυτός αρνείται τον τέταρτο ψεκασμό. Βλέπουμε την ίδια εγκληματική αδιαφορία στο θέμα της δακοκτονίας να συνεχίζεται. Υστέρα από την φετινή καταστροφή της Κρήτης και το ενδεχόμενο να υπάρχει δάκος στην περιοχή μας φέτος. Εκφράζουμε της ανησυχίες μας για την νέα χρονιά. Καθώς δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα.

Υποστελεχωμένες διευθύνσεις γεωργίας. Αναχρονιστικό συστήματα παγιδοθεσίας με λιγοστές παγίδες και κακοπληρωμένους λιγοστούς παγιδοθέτες. Κυβέρνηση και περιφερικές διοίκησης από κοινού προώθησαν και προωθούν την ανάθεση της όλης διαδικασίας σε εργολάβους με κακοπληρωμένους εργαζόμενους θέλουν όλα να τα δώσουν πεσκέσι στους ιδιώτες ακόμα και τα χρήματα ιδρώτα των αγροτών.

Κύριοι, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια δεν θα αφήσουμε να καταστροφή για άλλη μια φορά η παραγωγή μας από την εγκληματική σας αδιαφορία... Δουλεύουμε κάτω από το κόστος παραγωγής, έχουμε δύο καταστροφικές χρονιές από τις αποτυχημένες δακοκτονίες. Με την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την στήριξη μας, την ίδια ώρα που στηρίζει απλόχερα εφοπλιστές βιομηχάνου μεγαλοεργολάβους καναλάρχες. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και ένα καθαρά ελαιοπαραγωγικό νόμο στην καταστροφή.

Ζητάμε:

- Την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας για να γίνουν όσοι ψεκασμό χρειαστούν και γρήγορα

 - Την έγκαιρη τοποθέτηση των παγίδων καθώς και την αύξηση του αριθμού των παγίδων ώστε να ξέρουμε τον ακριβή πληθυσμό του δάκου.

- Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού τεχνικού προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.

- Να εξασφαλιστεί πανελλαδικά ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τον υπηρεσιών του."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα