Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 17:05

Σύσκεψη για προγράμματα του πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με θέμα την εφαρμογή εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων στον πρωτογενή τομέα, καθώς και θέματα συντονισμού λειτουργίας των υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η σύσκεψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητρόπουλου.

Τα ζητήματα που τέθηκαν από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα και συζητήθηκαν αναλυτικά αφορούσαν:

α) Το πρόγραμμα ψεκασμών δακοκτονίας στην Π.Δ.Ε. Έγινε απολογισμός για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος κατά το έτος 2017, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και έγινε ακριβής προγραμματισμός για την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν την νέα περίοδο εφαρμογής για το έτος 2018.

β) Την πορεία του υπομέτρου 6.1 (Νέοι Αγρότες), την έναρξη υλοποίησης του υπομέτρου 4.2 (εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων – σχέδια βελτίωσης) και ο συντονισμός ενεργειών των υπηρεσιών.

γ) Τα διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων – διαδικασίες είσπραξης τελών βόσκησης κ.α.

δ) Διάφορα άλλα θέματα των αντίστοιχων υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Δ.Ε Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο προϊστάμενος της Δ.Α.Ο.Κ Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος, ο προϊστάμενος της Δ.ΑΟ.Κ Αχαΐας Νίκος Κοσμάς και η προϊσταμένη της Δ.Α.Ο.Κ Ηλείας Παναγιώτα Σπυροπούλου, καθώς και τμηματάρχες των υπηρεσιών που ασχολούνται με τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι η κεντρική πολιτική ηγεσία θα πρέπει να συνεισφέρει τα μέγιστα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση του ΠΑΑ 2014-2020 και να λυθούν χρόνια προβλήματα που δυσχεραίνουν την καλή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα