Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 09:37

Αραχωβίτης: «Και άλλο "μέτρο στήριξης" των αγροτών: αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ»

«Και άλλο “μέτρο στήριξης” των αγροτών: αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ!», δήλωσε ο τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτη σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ειδικότερα ανέφερε:

"Τη θέση της αδράνειας στο ζήτημα της χαμηλής τιμής του ελαιολάδου και της ελιάς έλαβε η δράση, υπό τη μορφή αύξησης των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ για την ελιά της ποικιλίας Καλαμών.

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες καθίσταται σαφής, μετά τη δημοσίευση της κοινής Yπουργικής Aπόφασης με θέμα την ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛΓΑ, η οποία καθορίζει ασφάλιστρα προσαυξημένα έως και κατά 58% στην ελιά Καλαμών.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε ουσιαστικά και στην ερώτηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 4-5-2020 επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες μας.

Σε ό,τι αφορά στην πλήρη αποτροπή ασχολίας με τον πρωτογενή τομέα, όποιος συνταξιούχος των λοιπών φορέων κύριας ασφάλισης πλην ΟΓΑ «τολμά» να αναλάβει δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ, υποχρεούται να καταβάλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

Αναμένουμε τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης για τη «στήριξη» του πρωτογενούς τομέα και την ενθάρρυνση ενασχόλησης με την παραγωγή."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα