Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 18:42

Εγκρίθηκαν 10,3 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στήριξη των ανθοπαραγωγών

Εγκρίθηκαν 10,3 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στήριξη των ανθοπαραγωγών

Συνολικά 10,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την στήριξη των ανθοπαραγωγών της χώρας μας, οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19.

Συγκεκριμένα, το ύψος του ποσού της ενίσχυσης ορίζεται:

-σε 1.250 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας υπαίθρου, ανθέων και καλλωπιστικών δρεπτών ανθέων, φυτών κηποτεχνίας και άλλων ανθοκομικών φυτών εξωτερικού χώρου και

-σε 2.500 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας ανθέων υπό κάλυψη (θερμοκηπίων) ανθέων και καλλωπιστικών, δρεπτών ανθέων και γλαστρικών ανθέων εσωτερικού χώρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βεστάγκερ υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη ενίσχυση θα βοηθήσει τους ανθοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Από τη πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπογράμμισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επιτύχει την καθολική στήριξη όλων όσοι πλήττονται από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022