Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 12:57

Η τιμή της πατάτας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπειτα από παρέμβαση του Χρυσομάλλη

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί του νομού, σε σχέση με την τιμή της πατάτας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης επικοινώνησε με την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο Μεσσήνιος βουλευτής μετέφερε στην κα Ασημακοπούλου την ενημέρωση που είχε το Σαββατοκύριακο από ομάδες πατατοπαραγωγών, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην τιμή της πατάτας, ζητώντας να μεταφέρει το ζήτημα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κα Ασημακοπούλου, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του Μίλτου Χρυσομάλλη, κατέθεσε σχετική Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταφέροντας καταγγελίες των παραγωγών πατάτας των Νομών Μεσσηνίας και Αχαΐας, σύμφωνα με τις οποίες, ενώ η πρώιμη πατάτα είτε μένει αζήτητη είτε πωλείται από τους παραγωγούς περίπου στα 0,25 λεπτά το κιλό, τελικά φτάνει στον καταναλωτή στα 1,25 ευρώ το κιλό. Η κα Ασημακοπούλου ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να μην σημειώνονται μεγάλες και επιζήμιες για τον καταναλωτή αυξήσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων σε σχέση με την τιμή πώλησης από τον παραγωγό και επιπλέον αν προτίθεται να δώσει κατευθυντήριες γραμμές προς τα κράτη-μέλη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα διάφορα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης συνεχίζει τις προσπάθειες του για την ικανοποίηση των αιτημάτων των πατατοπαραγωγών της Μεσσηνίας, εντείνοντας τις επαφές και τις συζητήσεις του με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προς την κατεύθυνση της εντατικοποίησης των ελέγχων για πιθανές παράνομες ελληνοποιήσεις αιγυπτιακής πατάτας, αλλά και για την ενίσχυση του εισοδήματος των πατατοπαραγών μέσω της στρεμματικής αποζημίωσης, λόγω της έκτακτης κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα