Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 10:19

Ο πρωτογενής τομέας σε σύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους διευθυντές των ΔΑΟΚ

Θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησαν την τηλεσύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε την Δευτέρα 4 Μαΐου με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σύσκεψης, με την ευκαιρία της έναρξης της δακοκτονίας, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα σε κάθε νομό και για τους τρόπους που θα συμβάλουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη αποτελεσματικότητά της.

Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της τριστέτσας στα εσπεριδοειδή στην Αργολίδα, αλλά και της σφήκας της καστανιάς.

Ο Π. Νίκας δήλωσε ικανοποιημένος για τις καλές προοπτικές της παραγωγής οπωροκηπευτικών και ελαιολάδου στην Τριφυλία, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς τα στελέχη και τους υπαλλήλους των ΔΑΟΚ για τους χειρισμούς τους όσον αφορά τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών.

Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης τα ζητήματα των εγγειοβελτιωτικών έργων, όπως φράγματα και λιμνοδεξαμενές, ενώ όσον αφορά την περιοχή της Τάκας γνωστοποιήθηκε ότι, σε πρώτη φάση, έχουν εξασφαλιστεί 4.000 νεαρά φυτώρια για την περιοχή της Τάκας για άμεση φύτευση και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε από το προσωπικό των ΔΑΟΚ να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο και δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος, από την πλευρά του, θα προωθεί αιτήματα αγροτών στα οποία συναινούν οι υπηρεσίες.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα