Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 14:47

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Μεσσήνης για τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών

Η επίθεση που δέχονται οι αγρότες μας είναι ανελέητη και δεν κάνει διακρίσεις, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Μεσσήνης για τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών της περιοχής, σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ειδικότερα ανέφερε: "Ακόμα μια φορά, τα οξυμένα προβλήματα των πατατοπαραγωγών, απασχολούν την πόλη μας. Τους τελευταίους μήνες έχουμε την τιμή του ελαιολάδου, τώρα τις πατάτες και το γάλα, αύριο το κρέας;

Αθρόες και χωρίς έλεγχο εισαγωγές – βαφτίσια – ελληνοποιήσεις – παιχνίδια σε βάρος των παραγωγών κ.ά, αλλά την ίδια στιγμή αποκόμιση τεράστιων κερδών από τους εισαγωγείς, τους μεγαλέμπορους και τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, που «όλα τα ρυθμίζει».

Οι πατάτες πωλούνται στο χωράφι με τιμή κάτω από 0,25 λεπτά και οι καταναλωτές τις αγοράζουν από το ράφι έως και με 1,25 ευρώ το κιλό! Φυσικά ούτε το κόστος παραγωγής καλύπτεται και πολύ περισσότερο καμία κουβέντα δεν μπορεί να γίνει για δημιουργία εισοδήματος τη φετινή χρονιά. Όλα αυτά οδηγούν σε απόγνωση τους συμπολίτες μας παραγωγούς – οικογενειάρχες – φίλους – συγγενείς, τον διπλανό μας. Εμάς όλους!

Ως ΣΥΡΙΖΑ αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα, με την πρωτοβουλία του βουλευτή μας Αλέξη Χαρίτση να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας τη στήριξη των παραγωγών ανοιξιάτικης πατάτας. Έθεσε προ των ευθυνών του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις άμεσες ενέργειές του, ώστε η φετινή σοδειά να διοχετευθεί στην αγορά με τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αλλά και για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων και τη διασφάλιση του προϊόντος από τον αθέμιτο ανταγωνισμό τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε σχέση με τα εισαγόμενα προϊόντα.

Η επίθεση που δέχονται οι αγρότες μας είναι ανελέητη και δεν κάνει διακρίσεις. Αυτή την επίθεση είναι βέβαιο ότι θα την πληρώσουμε όλοι ανεξαιρέτως. Απαιτείται λοιπόν εθνικό σχέδιο για τον αγρότη – κτηνοτρόφο, εξειδικευμένο και για τον τόπο μας, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο και ουσιαστικό σχέδιο προστασίας.

Δεν μπορεί το φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τη σημερινή κυβέρνηση να αντικαθιστά το συγκεκριμένο πλάνο άμεσων παρεμβάσεων για την ανακούφιση των παραγωγών μας, που περιλαμβάνεται στα αιτήματα των κινητοποιήσεών τους.

Ως ΟΜ Μεσσήνης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη πολιτική μας εκδήλωση στην πόλη μας για τις προτάσεις μας για τον αγροτοδιατροφικό τομέα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των πατατοπαραγωγών μας και θα αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των αιτημάτων τους"

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα