Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 14:36

Οι συνέπειες της ανομβρίας στα οργανοληπτικά του ελαιολάδου - Καλά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται και σε λίγο ολοκληρώνεται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας η ελαιοκομική περίοδος, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόν. H Εύφορη Γη κατέγραψε απόψεις αρμόδιων φορέων...

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου) Παναγιώτη Καραντώνη, η φετινή ελαιοπαραγωγή ξεκίνησε κι εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά.  Σύμφωνα με το Σχολείο Ελιάς κι Ελαιολάδου Καλαμάτας, από τα πρώτα δείγματα της φετινής ελαιοκομικής περιόδου φάνηκε πως πρόκειται για προϊόντα με ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα, χαμηλότερο από το αναμενόμενο φρουτώδες, «με λιγότερα άγουρα αρώματα και σε κάποιες περιπτώσεις μικρά οργανοληπτικά ελαττώματα (κουκούτσι, καμμένο, απόνερα), λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και των πρακτικών ελαιοποίησης ιδιαίτερα μικρού και σκληρού καρπού», όπως συμφωνούν οι: Βελούδω Βελισσάρη, Γιώργος Κουτέλας, Νίκος Κουτσούκος, Αρης Παπανικολάου.

Από τη μεριά του ΣΕΒΙΤΕΛ, όπως δήλωσε ο κ. Καραντώνης μιλώντας στην Εύφορη Γη, πλήρης εικόνα των οργανοληπτικών του ελαιόλαδου θα υπάρχει με την ολοκλήρωση της ελαιοσυλλογής, καθώς είχε προηγηθεί η παρατεταμένη ανομβρία. Ωστόσο τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα