Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 10:25

Μέτρα στήριξης για τους πατατοπαραγωγούς ζητά ο Αργύρης Μαστοράκης

Μέτρα στήριξης για τους πατατοπαραγωγούς ζητά ο Αργύρης Μαστοράκης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, με ανοιχτή επιστολή προς τους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα και στην περιοχή μας ειδικότερα, δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί οριακή. Η πρώιμη πατάτα Μεσσήνης και Καλαμάτας παραμένει σχεδόν αδιάθετη στα χωράφια και οι μικρές σχετικά ποσότητες που ζητάει η αγορά πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Οι αιτίες πολλές, που αν και έχουν αναδειχθεί διαχρονικά, τα προβλήματα παραμένουν. Οι αθρόες εισαγωγές Αιγυπτιακής πατάτας εν' όψη της παραγωγής σε τρεις νόμους (Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας) δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ομαλή διάθεση της εγχώριας παραγωγής. Οι ελληνοποιήσεις και η αισχροκέρδεια στην τελική διάθεση του προϊόντος, αποτελούν εξίσου μεγάλα προβλήματα για τους παραγωγούς μας.

Εκείνο που έφτασε όμως την κατάσταση στο απροχώρητο είναι η κρίση του κορωνοϊού, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις μεταφορές ενός εξαγώγιμου προϊόντος, όπως η πρώιμη πατάτα Μεσσηνίας και η μεγάλη πτώση στην κατανάλωση εξαιτίας του `lockdown’ στην εστίαση και τον τουρισμό. Πρόκειται ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ εξαιτίας αυτής της κατάστασης και για αυτό ζητάμε άμεσα μέτρα στήριξής τους με την ένταξη των παραγωγών πατάτας του νόμου μας στους πληττόμενους ΚΑΔ, όπως και άμεσες ενέργειες για τη διευκόλυνση των μεταφορών και των εξαγωγών του προϊόντος μας, για να μην χαθεί το μερίδιο που κατέχουν στις διεθνείς αγορές.

Δεν χωράει καμιά ολιγωρία αυτή την στιγμή. Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα