Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 13:03

Ψηφιακή υπηρεσία καταχώρησης γεννήσεων βοοειδών

Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία για την καταχώρηση γεννήσεων βοοειδών έχει τεθεί σε εφαρμογή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία γίνεται εδώ ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες της εφαρμογής.

Μέσω της ψηφιακής αυτής υπηρεσίας, ο κάτοχος βοοειδών μπορεί να καταχωρεί τις γεννήσεις των βοοειδών της εκμετάλλευσής του, χωρίς να είναι απαραίτητη η κοινοποίηση της γέννησης με τη συμπλήρωση του αντίστοιχου «Δελτίου Γνωστοποίησης Μεταβολών Βόειου Πληθυσμού» και την κατάθεση του στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Παράλληλα υπάρχει άμεση διασύνδεση της ψηφιακής υπηρεσίας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.) έτσι ώστε να ενημερώνεται αναλόγως, κάθε φορά, το ηλεκτρονικό μητρώο της εκμετάλλευσης.

Επισημαίνεται, ότι ο κάτοχος βοοειδών οφείλει, ταυτόχρονα, να ενημερώνει αναλόγως το μητρώο που διατηρεί στην εκμετάλλευσή του.

Για να μπορεί, ένας κάτοχος βοοειδών, να κάνει χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας και να δηλώσει τη γέννηση ενός βοοειδούς μέσω αυτής, πρέπει:

  1. Να έχει κωδικό αριθμό εκμετάλλευσης σε λειτουργία, καταχωρημένο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.).
  2. Να εγγραφεί ως χρήστης των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. Αν έχει ήδη εγγραφεί για άλλη ψηφιακή υπηρεσία δεν είναι απαραίτητη νέα εγγραφή.
  3. Η ημερομηνία εισόδου στην ψηφιακή υπηρεσία, για την καταχώρηση της γέννησης, να είναι, το αργότερο, 27 ημέρες μετά από το γεγονός.
  4. Να το επιτρέπουν οι λογικοί έλεγχοι που λειτουργούν στο Ο.Π.Σ.Κ. με το οποίο είναι διασυνδεδεμένη η ψηφιακή υπηρεσία (π.χ. ως μητέρα μπορεί να δηλωθεί μόνο θηλυκό βοοειδές που βρισκόταν στην εκμετάλλευση την ημερομηνία της γέννησης).

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα