Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 11:20

Ανθεκτικός ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ

H Επιτροπή δημοσίευσε την τελευταία έκθεση βραχυπρόθεσμων προοπτικών για τις γεωργικές αγορές της ΕΕ.

Η τακτική αυτή έκδοση παρέχει μια επισκόπηση των πλέον πρόσφατων τάσεων και των μελλοντικών προοπτικών των αγορών αγροδιατροφικών προϊόντων ανά τομέα.

Η έξαρση του κορονοϊού συνεπάγεται πρωτοφανείς προκλήσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ. Ο τομέας ανταποκρίνεται και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, με τη στήριξη των μέτρων που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λόγω των μέτρων περιορισμού που εφαρμόζονται στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο, η ζήτηση για τρόφιμα έχει μεταβληθεί ραγδαία από την έναρξη της κρίσης.

Οι παρατηρούμενες συμπεριφορές αποθήκευσης αλλά και το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και ξενοδοχείων έχουν άμεσες επιπτώσεις στους παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων.

Από τη μία πλευρά παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για βασικά τρόφιμα όπως ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι και φρούτα και λαχανικά σε κονσέρβα, χάρη στην αύξηση της κατανάλωσης στο σπίτι. Από την άλλη πλευρά, καταγράφεται σημαντική πτώση της κατανάλωσης προϊόντων υψηλής αξίας, όπως τεμαχίων ποιοτικού κρέατος, οίνου και εκλεκτών τυριών που συνήθως καταναλώνονται εκτός σπιτιού.

Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με συγκεκριμένες αγορές, ανατρέξτε στη σχετική είδηση και στην έκθεση που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα