Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 12:17

Η Κομισιόν αποδέχτηκε τις ενστάσεις του Μ. Βορίδη για την ομαλή διακίνηση αγαθών εντός της ΕΕ

Η Κομισιόν αποδέχτηκε τις ενστάσεις του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη για την ομαλή διακίνηση αγαθών εντός της ΕΕ.

Της απόλυτης υποστήριξης εννέα Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτυχε η επιστολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητούσε από τους αρμόδιους Ευρωπαίους Επιτρόπους να παρέμβουν υπέρ της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν από τη Ρουμανία στις εξαγωγές ορισμένων αγροτοδιατροφικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μόνιμων Αντιπροσώπων με θέμα «Περιορισμοί στις εξαγωγές αγροτοδιατροφικού υλικού από πλευράς Ρουμανίας», όσοι έλαβαν τον λόγο και συγκεκριμένα η Σουηδία, το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Πολωνία και η Πορτογαλία συντάχθηκαν με τις θέσεις που διατύπωσε στην επιστολή του ο κ. Βορίδης δηλώνοντας ομοφώνως ότι είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί η ομαλή διακίνηση αγαθών και πρώτων υλών εντός της Ένωσης και να αποφευχθούν προβλήματα στην Εσωτερική Αγορά.

Κατόπιν της παρέμβασης αυτής του κ. Βορίδη, η Επιτροπή υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η λειτουργία της Ενιαίας Αγοράς και ανακοίνωσε ότι εστάλη σχετική επιστολή προς τις αρχές της Ρουμανίας προκειμένου να υπάρξει επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα