Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 13:54

Διαμαρτυρία του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης για άμεσα μέτρα στήριξης

Άμεσα μέτρα για την στήριξη αγροτών - κτηνοτρόφων απαιτεί ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης στη σημερινή του διαμαρτυρία ενώ έδωσε συνέντευξη τύπου έξω από Super Market στην Μεσσήνη.

Ειδικότερα ανέφερε: "Με αυτή την κίνηση στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εμποροϋπαλλήλους όλης της χώρας και στην πανελλαδική μέρα δράσης που έχουν αποφασίσει σήμερα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα.

Από την μία οι τιμές των προϊόντων μας είναι εξευτελιστικές και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο αυξημένο κόστος παραγωγής και να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές μας. Από την άλλη ο καταναλωτής ακριβοπληρώνει, σε πολλαπλάσια τιμή το δικό μας προϊόν."

Ενώ χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έκανε πατατοπαραγωγός της Μεσσήνης ότι οι εισαγωγές δεν σταμάτησαν λεπτό, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η τιμή πώλησης του παραγωγού είναι 0,35 ευρώ το κιλό, ενώ στο S/M πουλιέται πάνω από 0,96 ευρώ το κιλό.

Αντίστοιχα κτηνοτρόφος από τον Μελιγαλά κατήγγειλε ότι πουλάνε τα αρνοκάτσικα κάτω από 2 ευρώ το κιλό, δηλαδή κάτω και από το κόστος παραγωγής. Ενώ είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος να τους μείνουν απούλητα. Την ίδια στιγμή στα S/M πουλιέται το κρέας σε ποσαπλάσια τιμή.

Επιπλέον ίδια κατάσταση υπάρχει και για του παραγωγούς πρώιμων νωπών προϊόντων πχ ντομάτα, αγγούρι κλπ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα