Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 10:56

Μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων μετά το Πάσχα

Μετά το Πάσχα θα ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων αφού προηγουμένως αξιολογηθεί και η πορεία της αγοράς τις ημέρες των εορτών, είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Η αξιολόγηση θα γίνει με άξονες την τιμή κόστους και πώληση του κιλού στην αγορά αλλά και τα αδιάθετα αμνοερίφια που θα συγκεντρωθούν στο τέλος της εορταστικής περιόδου.
Δεν θα αφήσουμε τον πρωτογενή τομέα αστήρικτο, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός αναφερόμενος, όχι μόνο στους κτηνοτρόφους, αλλά και σε άλλους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής όπου διαπιστώνονται προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ανέφερε μάλιστα τους αλιείς , τους ιχθυοπαραγωγούς και τους ανθοπαραγωγούς ως του πλέον πληττόμενους κλάδους. Ο υφυπουργός εξήγησε ότι με τα συναρμόδια υπουργεία αναζητούνται τρόποι στήριξης των παραγωγών μέσω του κρατικού προϋπολογισμού αλλά και ευρωπαϊκών κονδυλίων για αυτό και η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία και για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών και αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη ελήφθησαν για τους «μεταφερόμενους» παραγωγούς, ενώ ως προ το πρόβλημα των περιφερειακών αγορών της Αττικής διευκρίνισε ότι γίνονται ενέργειες ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση να υπάρξει αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται κυρίως εξ αιτίας του περιορισμού των μετακινήσεων και ως προς τα εμπορικά θέματα που προκύπτουν. Επίσης αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας είπε ‘ότι γίνονται επαφές με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να στηριχθούν οι παραγωγοί που δεν μπορούν διαθέσουν τα προϊόντα τους στις αγορές αυτές. Σε ότι αφορά τις έτοιμες σοδειές προς διάθεση είπε ότι εξετάζονται τρόποι ώστε αυτές να φτάσουν στις στις τελικές αγορές και στους καταναλωτές. Το επόμενο διάστημα, υπογράμμισε, θα ανακοινωθούν δράσεις και μέτρα στήριξης των συγκεκριμένων παραγωγών
Ο κ Σκρέκας αναφέρθηκε επίσης στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς ιδίως κατά την πασχαλινή περίοδο όπου υπάρχει επάρκεια αγαθών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα