Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 21:31

Θ. Πετράκος: Προτάσεις για την δακοκτονία και την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρότεινε, σύμφωνα με ανακοίνωση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" μεταξύ των άλλων:

1. Να στείλει η Οικονομική Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της επιστολή-απόφαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη και να ζητάει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Δακοκτονία, με δεδομένο ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης δεν έχει απαντήσει στο έγγραφο - απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για :

α) Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ ώστε να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος .

β) Να επικαιροποιηθεί το άρθρο 44 του Ν. 4325 ΦΕΚ 47/Α/11-5-2015 ώστε να ισχύσει και το 2020 και να ισχύει κάθε έτος και όχι μόνο το 2015 που ίσχυσε, ώστε να επιτρέπεται η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, γα λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέτει την εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων.

γ) Να διπλασιαστεί ν αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας ώστε να φτάσει στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος.

δ) Να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ. ε) Να ακυρωθούν οι μνημονιακές περικοπές οι οποίες επέβαλλαν τραγελαφικούς και απαράδεκτους περιορισμούς όπως πχ ενώ προσλαμβάνονται οι γεωπόνοι δακοκτονίας για 6 μήνες η δυνατότητά τους να πηγαίνουν για έλεγχο είχε περιοριστεί στις 27 ημέρες .

Η πρόταση αυτή του Θ. Πετράκου έγινε ομόφωνα δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της Χρ. Λαμπρόπουλος να συντάξει και να στείλει στο Υπουργείο την ομόφωνη απόφαση- επιστολή.

2. Να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρόταση για νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, ώστε πέραν των 590.000 ευρώ (390000 +200000 ) που έχει ήδη αποφασιστεί, να διατεθούν και επιπλέον κονδύλια στα Νοσοκομεία και τις λοιπές μονάδες υγείας της Περιφέρειας, ώστε να συμβάλει η Περιφέρεια ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Καθότι είναι γνωστό ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι ελλείψεις πολλές. "

Με τη πρόταση αυτή του Θ. Πετράκου συμφωνήσαν τα μέλη της Επιτροπής και ο Πρόεδρος της  Χρ. Λαμπρόπουλος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει περαιτέρω τις μονάδες υγείας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα