Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 12:03

Διεθνές συνέδριο για την επιτραπέζια ελιά τον Μάιο

«Επιτραπέζια ελιά: αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις» είναι ο τίτλος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος» - Perrotis College, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 24 – 26 Μαΐου 2018.

Το συνέδριο έχει στόχο να εξελιχθεί σε βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στη Θεσσαλονίκη.

Στις εργασίες θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο κι από τον επιχειρηματικό τομέα. Θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις για την επιτραπέζια ελιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο της παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να μάθουν από τους ειδικούς.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν: στην πρακτική παραγωγής και διαχείρισης της επιτραπέζιας ελιάς, την επεξεργασία, τη διατροφή και τις παγκόσμιες αγορές. Το συνέδριο του Μαΐου θα είναι το πρώτο σε μια σειρά διετών διοργανώσεων, τα οποία θα καλύψουν επιλεγμένα θέματα που σχετίζονται με την ελιά, όπως: αγορές, προϊόντα, τεχνολογίες και πρακτικές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνεδρίου, «όλες οι προτάσεις –είτε προφορικές, είτε με τη μορφή poster- θα αξιολογηθούν από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Περιλήψεις 200-300 λέξεων θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 20 Φεβρουαρίου 2018 για αρχική αξιολόγηση. Οι εισηγητές, των οποίων οι προτάσεις γίνονται αποδεκτές, θα ενημερωθούν για την υποβολή της εργασίας 5-6 σελίδων το αργότερο στις 15 Απριλίου 2018. Οι εισηγήσεις θα δημοσιευθούν σε τόμο με ISBN των εκδόσεων ΚΡΙΝΟΣ OLIVE CENTER».

Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν οι:

  • Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της KRINOS Foods, Canada
  • Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ)
  • Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Academic Dean του Perrotis College
  • Dr. Manuel Brenes Balbuena, Ερευνητής του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του INSTITUTO de la GRASA, Ισπανία
  • Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Αγρο-περιβαλλοντικών Συστημάτων και διευθυντής του Κέντρου Ελιάς «Κρίνος», του Perrotis College

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα