Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 11:50

Στ. Αραχωβίτης: «H Κυβέρνηση μεταφέρει στις πλάτες των κτηνοτρόφων τα προβλήματα της πανδημίας»

«Με τις δηλώσεις και τα έκτακτα μέτρα η Κυβέρνηση μεταφέρει στις πλάτες των κτηνοτρόφων τα προβλήματα της πανδημίας» τονίζει ο Στ. Αραχωβίτης.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει:

"Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται το «ντόμινο» των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και οι άστοχες δηλώσεις και τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν και λαμβάνονται.
Χθες, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνέχισε την τακτική των καταστροφικών δηλώσεών του, όπως ακριβώς έκανε και με τις τιμές για τα είδη ατομικής προστασίας. Έτσι, οι χθεσινές του δηλώσεις αλλά και οι σημερινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα νέα έκτακτα μέτρα, διογκώνουν παρά απαλύνουν τα προβλήματα για τους αγρότες και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους.
Γιατί η ένταξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων στις πληττόμενες επιχειρήσεις και η δυνατότητα μεταχρονολόγησης των επιταγών τους, ουσιαστικά μεταφέρει και φορτώνει εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και τους σφίγγει την θηλιά στο λαιμό.
Αν αυτές οι δηλώσεις και αυτά τα έκτακτα μέτρα είναι οι «στοχευμένες δράσεις εκεί που εντοπίζονται τα προβλήματα» όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τότε η Κυβέρνηση συνολικά εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος της πρωτογενούς παραγωγής, και με ασπιρίνες προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την προηγούμενη εβδομάδα έχει προτείνει στην Κυβέρνηση τα μέτρα που κρίνουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν, τονίζοντας ιδιαίτερα εκείνα για την άμεση στήριξη της κτηνοτροφίας που πλήττεται."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα