Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 12:16

Ανησυχεί η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ για τη Νέα ΚΑΠ

Με τους άξονες προσανατολισμού της νέας ΚΑΠ που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Επιτροπή στις 29 Νοεμβρίου 2017, ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κατά τη συνεδρίασή του στις 14 Δεκεμβρίου.

Κατά την άποψη της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ η μελλοντική ΚΑΠ της περιόδου 2020-2027 πρέπει να είναι κοινή, απλοποιημένη και λιγότερο γραφειοκρατική πολιτική, με επάρκεια πόρων, που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις προκλήσεις του γεωργικού τομέα και να διασφαλίζει ικανοποιητικό και δίκαιο εισόδημα στους Ευρωπαίους αγρότες.

Οι άξονες προσανατολισμού για τη Νέα ΚΑΠ σύμφωνα με τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ:

Ενέχουν τον κίνδυνο της επανεθνικοποίησης και της συγκαλυμμένης συγχρηματοδότησης.

Με δεδομένο το Brexit και τις νέες πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε. (μεταναστευτικό, ασφάλεια, τρομοκρατία) ο εθνικός μας φάκελος (δηλαδή οι εισροές στη χώρα μας) θα είναι σημαντικά μειωμένος. Στην ουσία είναι και το μόνο που θα αποφασίζεται στις Βρυξέλλες.

Προϋποθέτει την προετοιμασία «Στρατηγικού Σχεδίου» από κάθε κράτος-μέλος, που θα καλύπτει όλες τις παρεμβάσεις για μια πολυετή περίοδο και η χώρα μας, όπως προκύπτει από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, δε φημίζεται για την ικανότητά της σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνει ότι θα παρακολουθήσει από κοντά όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Νέα ΚΑΠ (συνολικό δημοσιονομικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί τον Μάιο 2018 και νομικά κείμενα) προκειμένου να τοποθετηθεί συνολικά και προς το παρόν εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για τον εθνικό μας φάκελο και καλεί το υπουργείο να καταβάλλει κάθε προσπάθεια να μην έχουμε μειώσεις και σε αντίθετη περίπτωση να τις αναπληρώσει με εθνικούς πόρους.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα