Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 21:38

Στ. Αραχωβίτης: "Το Υπουργείο αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου"

Δήλωση έκανε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τριφίμων Στ. Αραχωβίτης για την προστασία των εργαζομένων και τις ευθύνες που έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σύφμωνα με ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

"Για την απαραίτητη προστασία των εργαζομένων και εν μέσω των έκτακτων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά, με απευθείας ανάθεση, στην προμήθεια γαντιών, μασκών και αντισηπτικού gel σε τιμές πολλαπλάσιες των φυσιολογικών. Το Υπουργείο Ανάπτυξης αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου, πόσο μάλλον τους πολίτες.

Με αυτήν την προμήθεια, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες όλου του προσωπικού όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου. Η προμήθεια αντισηπτικού gel μετά βίας φτάνει για τις εισόδους των κτιρίων και για τους επισκέπτες. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζομένους. Αν πραγματικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε κατανοήσει τον κίνδυνο της διασποράς του ιού θα προχωρούσε σε δραστικά προληπτικά μέτρα όπως:

- τον καθορισμό αναγκαίου προσωπικού ανά οργανική μονάδα που πρέπει να παρίσταται για την παροχή εκ περιτροπής εργασίας,
- την απρόσκοπτη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού,
- την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας,
- τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου σε περίπτωση πλήρους αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών,
- την τακτική απολύμανση των χώρων από εξειδικευμένο συνεργείο,
- μέτρα και δράσεις για την αποφυγή της προσέλευσης των συναλασσομένων

Τούτη την ώρα προέχει η ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας, η προστασία της υγείας όλων των πολιτών, εργαζομένων, παραγωγών και καταναλωτών και η στήριξη της βιωσιμότητάς τους. "

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα