Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 15:29

Συνάντηση των Γεωπόνων Τ.Ε. της ΠΕΠΤΕΓ με τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα είχαν την Πέμπτη 12/03/20 στην Αθήνα ο νέος Πρόεδρος των Γεωπόνων Τ.Ε. της ΠΕΠΤΕΓ Βασίλης Κρανιάς και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κώστας Καρύδης.

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο γραφείο του κ. Σκρέκα με κύριο θέμα το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων. Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Υφυπουργού.
Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις της Ένωσης για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα , και επισημάνθηκαν τα σημεία τα οποία χρήζουν αλλαγών καθώς επηρεάζουν την ισότιμη συμμετοχή των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι το πρόγραμμα χρειάζεται στο μέλλον αναμόρφωση, εμπλουτισμό και παρεμβάσεις καθώς πολλές ειδικότητες Γεωπόνων ΤΕ έχουν αποκλεισθεί από πολλά θεματικά πεδία, χωρίς σε πολλές περιπτώσεις αυτό να δικαιολογείται βάση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, όμως λόγω της αναγκαιότητας να λειτουργήσει το Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβούλων έστω και με τα παραπάνω προβλήματα, συμφωνήθηκε οι διορθώσεις να γίνονται σταδιακά.
Επιπρόσθετα έγινε μια γενική συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα και των προτάσεων και θέσεων της ΠΕΠΤΕΓ.
Η Ένωση έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αναδείξει και να διορθώσει ζητήματα που αφορούν την ελεύθερη και απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε. , χωρίς συντεχνιακές παρεμβάσεις.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα