Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 17:35

Ελαιόλαδο: Ανοίγει δρόμους στα Βαλκάνια η παρουσία του Δήμου Καλαμάτας στη Detrop Boutique (Φωτογραφίες)

Ανοίγει δρόμους εξαγωγής στα Βαλκάνια η δυναμική παρουσία του Δήμου Καλαμάτας, με περίπτερο για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο και την ελιά Καλαμών, στη Detrop Boutique 2020, στη Θεσσαλονίκη.

Ο απολογισμός είναι θετικός με πλέον των 70 επαγγελματιών να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα ελαιοκομικά προϊόντα της Μεσσηνίας, για την ελληνική και την ξένη αγορά. Πάνω από το 50% των ενδιαφερομένων επιθυμούν να εξάγουν προϊόντα, κυρίως σε βαλκανικές, και άλλες αγορές. Σημαντικό ενδιαφέρον έδειξαν buyers από Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία. Ιδιαίτερα θετικά υποδέχθηκε στην περιοχή του τα μεσσηνιακά προϊόντα ο εμπορικός κόσμος της Βορείου Ελλάδος.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, σε ένα μοναδικό, μεσσηνιακό... olive bar, η γευσιγνωσία που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή, με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία.

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο.

Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Η "Εύφορη Γη" και η δημοσιογράφος Κέλλυ Δημητρούλια συμμετείχαν υποστηρίζοντας κι ενισχύοντας την όλη προσπάθεια του δήμου και του επιμελητηρίου, με στόχο να υπάρξει σημαντική συνέχεια στο δρόμο των εξαγωγών για το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα άλλα προϊόντα του τόπου. 

 

Άλλωστε, συνεχίζονται οι επαφές με τη ΔΕΘ - Helepxo, για συνέχεια στην προβολή του τόπου και των προϊόντων, με διάφορες δράσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα