Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 18:56

Γεωργική γη: Η σημασία της στον πρωτογενή τομέα και η προστασία της

Eκδήλωση με θέμα "Γεωργική γη: η σημασία της στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και η ανάγκη για την προστασία της", οργάνωσε η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση στις 30 Ιανουαρίου, στο Παράρτημα Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Κεντρικής Ελλάδας στη Λάρισα.


Παρουσιάστηκαν δύο βασικές εισηγήσεις. Η πρώτη με θέμα «Γεωργική Γη: ένας απροστάτευτος φυσικός πόρος» από τον Δρ. Χρίστο Τσαντήλα, πρ. διευθυντή του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και  η δεύτερη «Νομοθεσία για τη Διαχείριση της Γεωργικής Γης - Κυριάκος Δογάνης».
Ακολούθησαν παρεμβάσεις από άτομα και εκπροσώπους φορέων (καθηγητές, ερευνητές, εκπροσώπους επιμελητηρίων, πολιτικούς και γεωτεχνικούς) και καλύφτηκαν  σημαντικά θέματα που αφορούσαν στη διαχείριση της γης (ανάγκη για κλιματική ζωνοποίηση στη διαχείριση της γεωργικής γης, χρησιμοποίηση της έρευνας και τεχνολογίας, αλλαγές χρήσης γης για παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανάγκη οριοθέτησης και αξιολόγησης κατηγοριών γης και ιδιαίτερα των βοσκοτόπων, δασικοί χάρτες, δασωμένοι αγροί, αξία γεωργικής γης κ.ά).
Τέλος, αναπτύχθηκε συζήτηση και προβληματισμός, τα οποία άγγιξαν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που σχετίζονται με τη γεωργική γη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα