Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 11:06

Οι αγρότες της Μεσσηνίας βγαίνουν μαζικά στους δρόμους με τα τρακτέρ

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, που βρίσκεται σε κινητοποίηση εδώ και 4 ημέρες, καλεί τους αγρότες της Μεσσήνης και όλους τους αγρότες από τη Μεσσηνία να συμπαραταχθούν με τα τρακτέρ τους στο αγωνιστικό μπλόκο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στο διοικητήριο Καλαμάτας.

Σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Κάθε αγρότης, μαζί με τα τρακτέρ του και τα μηχανήματά του, να μπει στον αγώνα. Όλοι στην κινητοποίηση την Πέμπτη 30-1-2020 στο διοικητήριο στην Καλαμάτα με τα μηχανήματα μας. Προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στο μπλόκο της Μεσσήνης". 

Συγκεκριμένα, τα αιτήματά τους είναι: 

1.Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση .
2.Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών ,  και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο την διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για της παράνομες Ελληνοποιήσεις η οποίες υποβαθμίζουν   τα αγροτικά προϊόντα.  
3.Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους  από το Καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων , μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόνοια .
4.Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα , κατάργηση προκαταβολής φόρου και  τεκμηρίων διαβιώσεις.
5.Κόστος  παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος, κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής ( αγροτική οδοποιία , αρδευτικά , αντιπλημμυρικά )
6.Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα . Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών , αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ , κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός
7.Να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις ανάρτησης των δασικών χαρτών του 1945 και αντικατάσταση τους , με νεώτερους και σύνδεση με το ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους αγροτοκτηνοτρόφους .
8.Αύξηση  ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς  , να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία , ΕΦΚΑ , ΕΛΓA.Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ
9.Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και  η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών .            

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα