Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 14:01

Σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Ξεκινά η διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το Σχέδιο Νόμου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατφόρμα των διαβουλεύσεων (http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/categories/89-elgo-dimitra), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr).
Η εσωτερική διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017.
Μετά την επεξεργασία των σχολίων – προτάσεων που θα κατατεθούν, θα επακολουθήσει η καθιερωμένη Δημόσια Διαβούλευση επί του Τελικού κειμένου.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση: "Σήμερα, σχεδόν έξι χρόνια μετά τη σύσταση και πρώτη λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ το 2011 στο πλαίσιο του νόμου για τις ΔΕΚΟ, η ανάγκη εντονότερης, «χειροπιαστής» με την έννοια της ουσιαστικότερης και της πιο συντονισμένης παρέμβασής του, με όλες τις επιμέρους αρμοδιότητες που τον έχει προικίσει η πολιτεία, στην αγροτική παραγωγή και στον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας, δεν μπορεί πλέον να καθυστερήσει".
Σημειώνεται δε πως "Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, στοχεύει στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (ΕΛΓΟ) – ΔΗΜΗΤΡΑ, του οποίου ο σκοπός και οι κύριες αρμοδιότητες αναφέρονται στην ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και οικονομίας... Φιλοδοξία του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου είναι να συμπληρωθούν τα υφιστάμενα κενά της καταστατικής νομοθεσίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, να αποτυπωθεί η εμπειρία της συγχώνευσης και να ρυθμιστούν οι ατέλειες που παρατηρηθήκαν στα 6 χρόνια ζωής του".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα